Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Stadsbiblioteket stänger tidigare på fredagar pga oroligheter

Under resterande fredagar i november kommer Hässleholms stadsbibliotek att stänga sin verksamhet kl 15.00. Den senaste tiden har det inträffat flera incidenter på biblioteket med besökare i olika åldrar som har uppträtt våldsamt, hotfullt och störande, inte minst mot personalen. Vid flera tillfällen har väktare tillkallats men nu är situationen ohållbar, menar bibliotekschef Anette Mjöberg. Det här är ett allvarligt arbetsmiljöproblem som måste tas på allvar.

Försämrad arbetsmiljö för personalen

Både besökare och personal vittnar om en allt mer obehaglig situation på stadsbiblioteket i Hässleholm. Oroligheter, stök, fylleri och allmän respektlöshet förekommer allt oftare, vilket har lett till försämrad arbetsmiljö för bibliotekets personal när de tjänstgör i informationsdisken.

 

- Idag går delar av personalen ner till sitt pass i biblioteket med en stor klump i magen och oro för vad som ska hända, en sådan situation är ohållbar i längden, säger bibliotekschef Anette Mjöberg och fortsätter - Att behöva stänga tidigare är verkligen tråkigt då det drabbar så många andra av våra besökare men i detta läget är det en åtgärd vi behöver ta till.

 

Det har även inkommit synpunkter från ett flertal besökare som vittnar om att stämningen på biblioteket inte längre känns trygg.

 

Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar nu tillsammans med bland annat andra kommunala förvaltningar och instanser för att hitta såväl en kortsiktig som långsiktig lösning på problemet.

 

Följande fredagar kommer stadsbiblioteket att hålla stängt efter kl 15.00

 

• 15 november 2019
• 22 november 2019
• 29 november 2019

 

Mer information

För mer information och frågor vänligen kontakta

Anette Mjöberg, Bibliotekschef
Tel 0709-717119
E-post