Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Årets miljöpris går till Emmaljunga Barnvagnsfabrik

2019 års miljöpris i Hässleholm tilldelas Emmaljunga Barnvagnsfabrik AB. Företaget prisas för sitt målmedvetna hållbarhetsarbete inom verksamheten.


Under onsdagen 16 oktober beslutade miljö- och stadsbyggnadsnämnden att Emmaljunga Barnvagnsfabrik ska få kommunens miljöpris för 2019.


Barnvagnstillverkaren Emmaljunga från den lilla tätorten Emmaljunga i Hässleholms kommun arbetar med att tillverka miljövänliga barnvagnar.

 

Företagets mål är att minst 50 procent av materialet i företagets tillverkade barnvagnar ska vara återvunnet, och för att bli så självförsörjande av energi som möjligt, har även 1500 m2 solceller anlagts på fabrikens tak.


Årets miljöpris tilldelas Emmaljunga Barnvagnsfabrik AB för deras aktiva hållbarhetsarbete. Det är fantastiskt att se hur näringslivet tar ledartröjan i arbetet med hållbarhetsfrågor som kombinerar lönsamhet med ett sunt miljötänk, säger miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande Kenny Hansson i en kommentar.


Galakväll

Miljöpriset kommer att delas ut den 22 november på Hässleholms Galakväll, ett evenemang då fler priser delas ut till företag och personer för deras insatser.


Två andra aktörer var nominerade till årets miljöpris: Göinge slåttersällskap och biodlare Nils Christian Reppen.Emmaljunga Barnvagnsfabrik

Emmaljunga Barnvagnsfabrik får Hässleholms miljöpris 2019. Foto: Pressbild

Mer information

Sedan 1988 har Hässleholms kommuns miljöpris delats ut som stöd eller uppmuntran för förtjänstfull insats inom miljö- och naturvårdsområdet.

 

2018 gick priset till Matilda Ehnberg och Linda Arvidsson från Hässleholms Miljö AB.