Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Hovdala vandringscentrum nominerat till Skånes arkitekturpris

Nu står det klart att Hovdala vandringscentrum är ett av fyra bidrag som är nominerade till Skånes arkitekturpris.
– Fantastiskt hedrande och kul att Hässleholms kommun och Hovdala vandringscentrum uppmärksammas i detta sammanhang, säger projektledare Bjarne Öhrling på Hässleholms kommun.


Varje år utlyser Region Skåne i samarbete med Sveriges Arkitekter Skåne ett arkitekturpris. Priset premierar en god byggd miljö i Skåne. Projekt som förstärker de mindre orternas attraktivitet och identitet ska premieras, enligt juryn.


Det här visar att kommunen gjort rätt när man köpt området och sen satsat långsiktigt på kvalitet i utvecklingen av vår natur, säger Bjarne Öhrling och fortsätter:

– Satsningen kommer att ge gröna näringar i hela kommunen en skjuts framåt. Ju fler som erövrar utmärkelser i området, där vi satsar på kvalitet, desto mer uppmärksamhet och fler besökare, företag och nya jobb.


Vinnare av priset

Prissumman på 50 000 kronor tilldelas en eller flera pristagare, ”vars bebyggelsemiljöer eller andra anlagda miljöer tagit tillvara på platsens kvaliteter och utvecklat den skånska identiteten vidare”, skriver Sveriges Arkitekter.


Attraktiva platser

– Vi är nominerade för att vi kopplar ihop stad och landsbygd i ett attraktivt vandringsystem med många unika installationer, säger projektledare Bjarne Öhrling och fortsätter:


– Vi har många attraktiva platser på Hovdala vandringscentrum, som gör att människor kommer ut och sedan in i naturen och som ger magiska upplevelser. Vi både tillgängliggör platser i naturen som få kunnat besöka tidigare, och förhöjer upplevelserna med hjälp av arkitektur.

 


Birka

Varje år utlyser Region Skåne i samarbete med Sveriges Arkitekter Skåne ett arkitekturpris. Projekt som förstärker de mindre orternas attraktivitet och identitet ska premieras, enligt juryn. Foto: Ingmar Kristiansson

Trädhuset på Hovdala

Hovdala vandringscentrum i Hässleholms kommun har nominerats till Skånes arkitekturpris. Foto: AnnaLena Olausson

Mer information

Vinnaren av arkitekturpriset avslöjas på evenemanget Kreativa Skåne i Malmö den 19 november.

 

2018 gick Skånes arkitekturpris till projektet HamnOasen, ett kvarter med lägenheter och parhus, och juryn poängterade då att "projektet stärker Landskronas attraktivitet".