Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-09-30 av Linda Färdig

Välkommen till gymnasiemässan i Hässleholm

Onsdagen den 2 oktober besöker över 1500 nordostskånska elever i årskurs 8 och 9 gymnasiemässan tillsammans med sina lärare. Under kvällen hälsar vi eleverna välkomna tillsammans med sina vårdnadshavare. På mässan finns 18 fristående och kommunala gymnasieskolor från Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Perstorp, representanter från Teknik college, Vård och Omsorgs college, UF Skåne, Arbetsförmedlingen och Norra station.

Besökarna kan förvänta sig ett stort utbud av gymnasieprogram på mässan. Både fristående och kommunala gymnasieskolor finns representerade. Under dagen blir det bland annat livemusik och dansuppvisning på scen. Det blir också ett upplevelsetorg där besökare får testa en svetssimulator och träffa yrkesverksamma inom industri och tekniksektorn och tävla i hjärt- och lungräddning, säger Linda Färdig, samordnare av mässan.

Mässan är ett bra tillfälle för dig som går i 8:an och 9:an att börja tänka mer på vad du vill göra i framtiden. På mässan kan du ställa frågor om yrken och vad det innebär att läsa på gymnasiet och hur det fungerar med ansökan och antagning till gymnasiet.

Gymnasiemässan är även ett gyllene tillfälle för vårdnadshavare att få en inblick i de olika gymnasieprogrammen och skolorna i närområdet. Det kan vara till hjälp för eleverna då de ska diskutera de olika alternativen tillsammans med sina vårdnadshavare, säger Nina Vivesson, studie- och yrkesvägledare på Västerskolan och Silviaskolan.

På plats på mässan finns 18 fristående och kommunala gymnasieskolor från Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Perstorp, representanter från Teknik college, Vård och Omsorgs college, UF Skåne, Arbetsförmedlingen och Norra station.

 

Vårdnadshavare och allmänhet är välkomna till gymnasiemässan i Qpoolen i Hässleholm onsdagen den 2 oktober klockan 16.30-19.30.