Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2020-03-24 14.25

Interrailkortet – ett nytt sätt att upptäcka Europa

2018 var första gången som DiscoverEU erbjöd möjligheten för unga européer att ansöka om ett gratis Interrailkort för att ge dem chansen att resa och utforska Europa, och dessutom lära känna sig själva och sin europeiska identitet. Konceptet blev en succé och sedan dess har nästan 50 000 ungdomar begett sig ut på Europas järnvägar. Nu blir det möjligt igen.

Discover EU

Vad är Interrailkortet?

Ingen reseintresserad kan ha undgått att höra talas om Interrailkortet - den perfekta biljetten för dig som gillar att resa runt i Europa med tåg. Med ett och samma kort får du tillgång till de flesta tågoperatörer som finns i upp till 31 länder runtom i Europa. Kortet har ett fast pris, och ger dig upp till 30 resdagar på alla de tågbolag som deltar i samarbetet, istället för att behöva köpa individuella biljetter på varje tågresa och i varje land du reser. På så sätt blir det också billigare per resa ju fler sträckor du åker. Dessutom kan man med kortet även ta del av särskilda erbjudanden riktade till resenärer runtom i Europa.


Gratis Interrailkort för dig som är 18 år

För dig som är 18 år fyllda finns möjlighet att få allt detta helt gratis. DiscoverEU har två ansökningstillfällen per år där alla 18-åriga EU-medborgare har chansen att bli utvald. Den nya ansökningsperioden öppnar nu i november. Missa inte chansen att helt utan kostnad få möjligheten att upptäcka Europa på ett klimatvänligt sätt, att skapa oförglömliga minnen och kanske vänner för livet!

Mer information, datum och instruktioner om hur du ansöker hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster