Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-09-18 av Shadi Andersson

Quattro är tillbaka i kulturhuset

I höst bjuder Hässleholm kulturhus in till fyra magiska kvällar fullproppade med underbar klassisk musik tillsammans med några av landets mest enastående musiker! Här kan du läsa mer om höstens konserter och repertoarer.

Musica Vitae och Per Tengstrand, piano

Quattro är tillbaka i Hässleholm Kulturhus i höst! Konsertserien består av fyra klassiska konserter och först ut är världspianisten Per Tengstrand och stråkorkestern Musica Vitae, med ett program som bjuder på kontraster. Bland annat får vi höra Beethovens mest anslående verk, den praktfulla tredje pianokonserten, skriven just när tonsättaren insåg att hans hörsel var på väg att försvinna. Som kontrast till den effektfulla pianokonserten bjuds det också på sagolikt vacker musik av romantikern Gerald Finzi, intima miniatyrer av John Fernström, samt spännande musik av den prisbelönade indisk-amerikanska tonsättaren och sångerskan Shruthi Rajasekar. 


Söndag 29 september kl 16. i Röda salongen.

Läs mer och köp biljetter här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Minna Weurlander, accordeon och Pomona Stråkkvartett

Minna Weurlander. Malmös egen accordeondrottning, framträder med ett nytt och spännande program tillsammans med Pomona Stråkkvartett. Denna konsert har rosats för musikernas glöd och deras otroliga samspel. Det är unika arrangemang och kompositioner som aldrig spelats innan med denna konstellation.


Torsdag 31 oktober kl. 19 i Röda salongen.

Läs mer och köp biljetter här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Osby Östra Göinge Kammarorkester, Hässleholms Kammarorkester och Magnus Mårtensson

Komik och symfonisk musik blir det när Osby Östra Göinge Kammarorkester tillsammans med Hässleholms Kammarorkester intar Röda salongen, allt under ledning av musikern och komikern Magnus Mårtensson. De bjuder bland annat på Mozarts pianokonsert nr 24 (Elvira Madigan).


Lördag 16 november kl. 16 i Röda salongen.

Läs mer och köp biljetter här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Julkonsert med Romeo & Julia Kören

I Julkonsert blåser Romeo & Julia Kören liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar. Tomtarna, Lucia och de tre vise männen får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig. Julkonsert med Romeo & Julia Kören ljuder också av toner från medeltiden och renässansen. Sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid. Skönheten, kärleken och värmen går inte att ta miste på.


Lördag 7 december kl. 19 i Röda salongen.

Läs mer och köp biljetter här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterArr: Kultur Hässleholm och Hässleholms konsertförening