Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Sveriges mest kända get levererade frukost till medieteam från Nederländerna

Medieteamet Wide Oyster från Nederländerna, som är ett resemagasin online är just nu på uppdrag i Skåne, inför säsongen 2020.

Den 22-23 augusti besökte dem Hovdala naturområde och vandringscentrum. Mediesamarbetet finansieras genom Tourism in Skåne och turistorganisationerna i Skåne Nordost.

 

Teamet har filmat och fotograferat vid flera olika platser. Dagen började med en kort guidad visning av Hovdala slott. Därefter fortsatte dagen med besök på flertalet platser på Hovdala naturområde & vandringscentrum.


Vid mossen på västra delen av Jakten på Gullspira filmades blåbär, lingon och kantareller som just nu är i säsong i vår fantastiska natur. Vid lägerplats Göingeåsen åts det våfflor bakade över öppen eld. Det togs foto och filmades på klippor, vindskydd och öppna landskap. Kvällen avslutades med grillning vid de nya vindskydden Birk och Birka, där teamet senare övernattade varefter Sveriges mest kända get, Getrud från Glada Getens Gårdsmejeri levererade frukost.


Under dagen agerade volontärer som statister och modeller. Guiderna för dagen var Bjarne Öhrling och Lars-Erik Williams från Hässleholms kommun.


Mediesamarbetet kommer resultera i artiklar och foton på temat ”De 10 bästa outdoor platserna längs Skåneleden och kommer att publiceras online på National Geographics i Storbritannien samt spridas till andra relevanta internationella kanaler med temat Outdoor. Syftet med samarbetet är att visa upp Skåne som en naturdestination på den internationella marknaden.


- Efterfrågan på naturupplevelser är en stark trend som bara kommer att öka. Fler vill fly vardagen till naturdestinationer som ett sätt att koppla av. En naturupplevelse med det lilla extra, något spektakulärt och unikt kommer bli allt viktigare. Lägerplats mellan skymning och gryning och vindskydden Birk & Birka på Hovdala naturområde och vandringscentrum är ett sådant exempel. Design i upplevelsen blir allt viktigare. Detta är en fantastisk möjlighet att visa upp Hovdala området och allt som finns att uppleva här säger Ida Flygare, destinationsutvecklare och projektledare i Hässleholms kommun.


Hovdala

Medieteamet Wide Oyster med Getrud från Glada Getens Gårdsmejeri. Foto Lars-Erik Williams