Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Rekordmånga besökare på Hovdala naturområde i juli

Vid en av mätpunkterna vid en av Hovdalas vandringsleder var antalet besökare 1528 personer under juli månad, en ökning på 44 procent jämfört med motsvarande period ifjol.

Allt fler lockas till Hovdala naturområde och vandringscentrum i Hässleholms kommun. Under juli månad beräknas antalet besökare vid en mätpunkt till 1528 personer, att jämföra med 1059 personer vid samma punkt under motsvarande period ifjol.


Vid samma mätpunkt beräknas sammanlagt 12.103 besökare under perioden augusti 2018 till juli 2019, en ökning på 39 procent jämfört med motsvarande period året innan.


Siffrorna kommer från en av de två mätpunkter som besökare kan räknas vid Hovdala vandringscentrum Hovdala är ett stort område som kan locka till rekreation på många enskilda platser, och alla kommer inte med i besöksstatistiken.


Hovdala

Vid en av mätpunkterna vid en av Hovdalas vandringsleder var antalet besökare 1528 personer under juli månad, en ökning på 44 procent jämfört med motsvarande period ifjol. Foto: AnnaLena Olausson

Mer information

Vandringssystemet på Hovdala omfattar rundleder, kortare slingor och promenadstråk.