Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-08-05 av Carina Jönsson Lindholm

Cykelturveckan den 5-10 augusti

Under veckan samlas cykelentusiaster från hela landet till Cykelfrämjandets årliga cykelturistevenemang. I år hålls evenemanget hos värdkommunen Kristianstad i samarbete med kommuner i nordöstra Skåne och västra Blekinge. Till Hässleholms kommun väntas ett par hundra cyklister under torsdagen. För dig som bor i trakten ges en chans att under trevliga former upptäcka nya vägar och utflyktsmål i sällskap med andra cyklister.

Cykelarena i Kristianstad

Cykelturveckan arrangeras den 5-10 augusti med Tivoliparken i Kristianstad som bas. Varje dag från tisdag till och med lördag erbjuds cykelrundor av olika längd som också inbjuder till trevliga kultur-, natur- och matupplevelser längs vägen. Det finns dagligen varianter på cirka 3, 6 och 9 mil att välja på. Du som deltagare väljer själv vilken tur du vill cykla och du kan välja att delta endast någon enstaka tur eller följa programmet under hela veckan. För barnfamiljer erbjuds under några av dagarna kortare varianter i Kristian-stad där lokala föreningar ställer upp med aktiviteter.

 

Stort intresse för cykelturism

-Avsikten med evenemanget är att både ge inbitna cykelentusiaster en chans att samlas och ha trevligt och ge nya grupper chans att upptäcka hur kul det kan vara med cykel, säger Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren.


Lars Strömgren och medverkande kommuner ser också möjligheter för företagen i området att ta del av det växande cykelintresset och utveckla sina verksamheter för denna grupp av besökare. Cykelturismen växer i hela Europa och det märks ett ständigt ökat intresse att turista med cykel även i Sverige. Det finns ett ökat engagemang för miljö och folkhälsa som i kombination med att semestra på hemmaplan gör cykling attraktivt.


Specialerbjudande för lokalinvånare

Som invånare i nordöstra Skåne välkomnas du att delta med en rabatterad startavgift på dagsetapperna. Ett startbevis kan köpas för 250 kronor per person eller 300 kronor per familj. Kunder i Sparbanken Skåne ges ytterligare 20 procents rabatt. För startavgiften får deltagaren karta och programblad till de utvalda etapperna. På de korta sträckorna ingår cykeltransport i den ena eller andra riktningen. Dessutom erbjuds en del aktiviteter, rabatterbjudanden och smakprov längs vägen.


Sekretariatet öppnar för anmälan måndag eftermiddag i Tivoliparken, Kristianstad.


Upptäck din hembygd under veckan

På tisdagen går cykelturen till Östra Göinge och under onsdagen cyklas det i trakterna av Bromölla och Sölvesborg. Torsdagen blir det cykling längs vägarna i Hässleholms kommun och på fredagen runt Åhus.


Torsdagens cykelrundor i trakten runt Hässleholm går invid eller nära exempelvis Tykarpsgrottan, Hovdala slott, Glada Getens gårdsmejeri, Flädergården och Pelargonhuset samt Skånska Vilt.


Tisdagens cykling har gemensam start från Tivoliparken. De övriga dagarna har varierande starttid och lite olika startpunkter beroende på vilken sträcka man väljer.


Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren och Kristianstads kommuns projektledare Ella Ekenberg

Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren och Kristianstads kommuns projektledare Ella Ekenberg

Mer information

För information om veckans program, anmälan, cykelturernas längd med mera, se Cykelturveckans webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För frågor kontakta:

Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, lars.stromgren@cykelframjandet.se, 0736-55 45 82


Ella Ekenberg, projektledare, Kristianstads kommun, 072-467 81 41