Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Hovdala lockar allt fler besökare

Allt fler lockas till Hovdala naturområde och vandringscentrum i Hässleholms kommun. Vid en av de vandringsleder på Hovdala där besöksstatistik kan noteras, ligger det senaste årets ökning på 34 procent jämfört med motsvarande period året innan.

När antalet besökare räknats under perioden juli 2018 till och med juni 2019 står det klart att nästan 20.000 personer besökt naturområdet. Och då är det bara vid två mätpunkter besökare kan räknas; Hovdala är ett stort område som kan locka till både vandring och stilla stunder med fikakorgen på enskild plats, och då kommer alla inte med i besöksstatistiken.


Vid en av mätpunkterna vid en av Hovdalas vandringsleder var antalet besökare 11.634 personer under perioden juli 2018 till juni 2019, en ökning på 34 procent jämfört med motsvarande period året innan.


– Att ökningen på årsbasis är 34 procent är jätteroligt och visar att Hässleholmsborna uppskattar sitt Hovdala och bådar gott för den framtida utvecklingen av ekoturism i kommunen, säger Lars-Erik Williams som är ekolog på Hässleholms kommun, och fortsätter:


– Det är intressant att vi nu har besöksstatistik från två år tillbaka för en och samma plats i vårt vandringssystem och på det viset kan se tydligare hur vandringsintresset ökar på våra vandringsleder.Hovdala. Finjasjön.

Hovdala naturområde och vandringscentrum lockar allt fler besökare. Foto: AnnaLena Olausson

Mer information

Vandringssystemet på Hovdala omfattar rundleder som är lämpliga för hel- och halvdagsvandring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För dig som inte vill gå så långt finns kortare slingor och promenadstråk.