Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Nytt handelsområde i Hässleholm

Nu påbörjas byggnationen av det nya handelsområdet i

Hässleholm Läreda. TK Development har i samarbete med Hässleholms kommun arbetat med utvecklingen av fastigheten intill Stobyvägen, där Tekniska kontoret tidigare låg.

Välkända aktörer

Handelsområdet som består av en Biltema-butik, en livsmedelsbutik och ytterligare tre till fyra välkända aktörer kommer nu börja byggas. TK Development har arbetat för att hitta en bra långsiktig ägare av handelsområdet, vilket man nu gjort i det regionala familjeägda bolaget Famera Fastigheter.


Farmera Fastighet

-Vi är mycket glada och stolta över att kunna utveckla detta handelsområde i Hässleholm. Det kommer att bli ett mycket fint handelsområde med ett stort varierat utbud för kommuninvånarna som skapar många nya arbetstillfällen i kommunen. Att detta nu blir möjligt har till stor del varit Hässleholms kommuns förtjänst som genom en aktiv handläggning och visst tålamod givit oss på TK rätt förutsättningar för att kunna lyckas med utvecklingen av handelsområdet, säger Peter Krait, VD på TK Development i Sverige.


Famera Fastigheter ska nu förverkliga projektet med att bygga handelsområdet. Området beräknas stå klart sen höst 2020 eller våren 2021. Tidplanen kommer att bestämmas efter vad som är bäst för projektets genomförande och vad som är bäst för de inblandade parterna. I projektet finns även en mindre outnyttjad byggrätt som Famera Fastigheter arbetar med att utveckla.


-Hässleholms kommun ser med förväntan fram emot ett utökat handelsområde vid stadens östra infart. Projektet har dragit ut lite på tiden men nu kan spaden sättas i jorden, säger Torsten Nilsson (M) ordförande i tekniska nämnden.