Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Nytt utegym i Sösdala till sommaren 2020

Personalen föreslog en aktivitetsplats för skolans elever och allmänheten. Nu tas det första spadtaget till Sösdalas nya utegym. Gymmet kommer att stå klart våren 2020 tack vare ett samarbete mellan flera lokala företag, skolorna i Sösdala och kultur- och fritidsförvaltningen.

Första spadtaget i Sösdala, på bilden rektor Pär Bengtsson och representanter från de lokala företagen. 

Första spadtaget i Sösdala, på bilden är rektor Pär Bengtsson och representanter från de lokala företagen och entreprenören DUX, Backer AB och Eurogolv, ICA Toppen.

Pär Bengtsson, rektor på Vannarödsskola och hans medarbetare ligger bakom iden och initiativet att bygga ett utegym vid den stängda simhallen. Där det idag är en gräsmatta, mellan parkeringen och slottet, ska gymmet byggas och beräknas stå klart till nästa sommar.

 

Skolan arbetar med ett hälsofrämjande helhetsperspektiv och personalen pratar mycket om hur trygghet och studiero främjas och samarbetar i att hitta lösningar på olika situationer. Utegymmet kommer att användas av både Lejonskolan årskurs F-5 och Vannarödsskolan årskurs 6-9 både för spontan aktivitet, rörelsepass och under lärarledd lektionstid.

 

Idén kommer från medarbetarna att skapa en plats där eleverna kan träna och röra på sig. Forskning visar att fysisk aktivitet är viktigt för inlärningen, speciellt i de lägre åldrarna, säger Pär Bengtsson, rektor.

Utegymmet finansieras av kultur- och fritidsförvaltningen med hjälp av våra lokala företag. Den lokala kopplingen är viktig. Jag ser mycket positivt på att vi stärker våra relationer och vår samanhållning, fortsätter Pär Bengtsson.

De lokala företagen var inte sena på att nappa. DUX, Backer AB, Eurogolv och ICA Toppen i Sösdala sponsrar gymmet med 45 000kr. Hela utegymmet beräknas kosta 400 000kr och entreprenören är Fasab.