Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Välkommen till kulturvandring och inlyssningsrunda

Idag fredag 24 maj riktas fokus på både framtid, samtid och dåtid. Under dagen har du som befinner dig i Hässleholm möjlighet att påverka framtidens planering genom att ge dina synpunkter om vad du tycker. Klockan 13 kan du också delta i en guidad kulturmiljövandring i centrala Hässleholm.

Följ med på en timmes promenad i centrala Hässleholm och lär dig mer om kulturmiljön av kommunens bebyggelseantikvarie Ingela Karlsson Blomén.

– Tanken är att det ska handla mycket om när Hässleholm grundades, järnvägens betydelse och stadens ursprungliga stadsplan. Vi kommer även att se på några av de intressanta byggnader som finns här i staden, säger Ingela Karlsson Blomén, bebyggelseantikvarie på Hässleholms kommun.


Inlyssningsrunda för nya översiktsplanen

Just nu pågår arbete med kommunens nya översiktsplan, som ska berätta hur den fysiska miljön ska utvecklas och bevaras på lång sikt. Hur vill just du att kommunen ska utvecklas kommande 20 år?

Fredag 24 maj kommer miljö- och stadsbyggnadsförvaltningens arbetslag för översiktlig planering att finnas tillgängligt i Hässleholm 8.30-15, med en fast tid 14.00-14.30 på Stortorget.

Dina synpunkter är värdefulla, så välkommen att framföra dem till översiktsplanearkitekt Maria Månsson Brink som finns på plats.


 

Hässleholm kyrka, maj 2019. Foto: AnnaLena Olausson

Fredag 24 maj har du som befinner dig i Hässleholm möjlighet att påverka framtidens planering genom att ge dina synpunkter om vad du tycker, och även delta i en guidad kulturmiljövandring. Foto: AnnaLena Olausson

Mer information

Händer i Hässleholm fredag 24 maj:

Vad och vilken tid?
Guidad kulturmiljövandring 24 maj klockan 13. Samling på Stortorget i centrala Hässleholm.

Vad och vilken tid? Inlyssningsrunda för översiktplanen 08.30-15.00 i Hässleholm, med fast tid på Stortorget 14.00-14.30.