Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Rekordmånga sökande till Yrkeshögskolan Syd!

Hässleholm befäster sin roll som nav i den stora tågsatsning som görs i regionen. Många och stora projekt inom tågområdet märks på flera olika sätt, bland annat har Yrkeshögskolan Syd fått in rekordmånga sökande till sin tågteknikerutbildning!

Många vill bli tågtekniker

I den stora tågdepån som just nu byggs i Hässleholm, kommer 111 Öresundståg att servas, och efterfrågan på tågtekniker som ska utföra jobbet är mycket stor.

 

Kommunens yrkeshögskola, YHS, erbjuder en tågteknikerutbildning, och till årets första antagning har 130 personer sökt, varav glädjande nog 20 är kvinnor. Det finns 20 platser på utbildningen.

 

- Det är otroligt roligt att vår utbildning är så attraktiv. Vi har ett nära samarbete med näringslivet, så vi vet hur eftertraktade våra studerande är. Nu ser vi fram emot att den här klassens tågteknikerstuderande ska börja. Det är verkligen högt tryck inom tågverksamheten här i Hässleholm, och det känns bra för oss alla, säger Ola Berg, chef på Yrkeshögskolan Syd, som tillhör Arbetsmarknad & kompetensutveckling/Hässleholms kommun.