Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-05-06 av Emma Ragnarsson

Krisberedskapsveckan uppmärksammar din beredskap

Den 6 maj startar Krisberedskapsveckan 2019. Syftet med den nationella kampanjveckan är att få hushållen att reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället är utslaget. Hässleholms kommun deltar i kampanjen med information om hur du förbereder en krislåda.

Bild med texten "vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?". Foto på person som paddlar kanot på en garageuppfart.

”Vad skulle du göra om din vardag vänds upp och ner?” är budskapet under årets kampanjvecka och syftar till att väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.


Förbered en krislåda

- En del av den egna beredskapen är att ha en krislåda hemma med det mest nödvändiga. Vad som kan vara bra att ha i en krislåda kommer vi att visa på Hässleholms stadsbibliotek, säger kommunens säkerhetssamordnare Kajsa Hermansson.


Kommunens säkerhetssamordnare finns på plats och informerar om hur du förbereder en krislåda på följande tider och platser:

  • Tisdag 7 maj klockan 10.30-12.00, Hässleholms stadsbibliotek
  • Fredag 10 maj klockan 13.30-15.00, Hässleholms stadsbibliotek

- Landets kommuner har en viktig roll i samhällets beredskap inför svåra påfrestningar och intresset hos allmänheten för frågor som handlar om vår säkerhet och beredskap ökar. Förberedda och engagerade invånare stärker både kommunens och vårt lands samlade krisberedskap. Därför deltar vi i Krisberedskapsveckan, säger Kajsa Hermansson.


Hemberedskap med Heidi Andersson

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är initiativtagare till Krisberedskapsveckan. De har tagit fram informationsfilmer som du kan se här. Heidi Andersson ger användbara tips för att du ska ha en god beredskap om en kris inträffar.