Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

E-tjänster ska ge bättre service till medborgarna

Under våren 2019 lanserar Hässleholms kommun en ny e-tjänsteplattform. Tjänsten kommer att nås via hassleholm.se och vara tillgänglig för samtliga medborgare i kommunen. Syftet med plattformen är att erbjuda en bättre service till medborgarna, då det blir möjligt att skicka in ansökningar eller lämna information till kommunen dygnet runt, var man än befinner sig.

- Människor idag förväntar sig att kunna sköta många ärenden själva via webben under den tidpunkt de önskar. Därför känns det roligt att vi äntligen kan erbjuda den servicen till våra medborgare, säger Maria Olsson, IT-strateg på Hässleholms kommun.


I början testas e-ansökan i begränsad omfattning. En av de e-tjänster som kommer erbjudas inledningsvis är digital ansökan om ekonomiskt bistånd, för de medborgare som redan gjort en ansökan och behöver fortsatt hjälp.


- Plattformen kommer fyllas på med nya tjänster efterhand. Inom kort kommer det till exempel vara möjligt att ansöka om bostad hos Hässlehem, söka i bibliotekskatalogen samt boka lokal och biljetter. Medborgarna kommer även ha möjlighet att lämna egna önskemål om vilka e-tjänster man vill ha med i plattformen, berättar Maria Olsson. På så sätt är det en utveckling som sker löpande tillsammans med medborgarna.


Inom kort ska medborgarna kunna hitta alla tillgängliga e-tjänster på ett och samma ställe, via kommunens webbplats hassleholm.se. Plattformen är tillgänglig för alla medborgare i kommunen, för vissa tjänster krävs ett BankID. Samtidigt som de digitala tjänsterna innebär en mer tillgänglig service, kommer även kommunens administration och handläggning underlättas. Tiden som frigörs kommer istället kunna användas för att hjälpa medborgarna inom respektive verksamhet på annat sätt. Föredrar man att sköta sina ärenden med kommunen på traditionellt sätt, genom fysiska besök och att skicka in blanketter, går det naturligtvis bra även i fortsättningen.