Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Stor ökning av besökare på Hovdala

Antalet besökare vid Hovdala har ökat med 50 procent under årets första kvartal. – Vi har märkt av ett stort ökat intresse för vandring på Hovdala vandringscentrum från människor utanför både kommun- och länsgräns, säger Lars-Erik Williams, kommunekolog.


2018 utsågs Hässleholms kommun till Årets Skåneledskommun och ett nytt vandringscentrum invigdes. Nu söker sig allt fler till Hovdala naturområde och vandringscentrum.


Enligt de två besöksräknare som finns vid vandringslederna på Hovdala har antalet besökare ökat med 50 procent under januari, februari och mars i år, jämfört med motsvarande period ifjol.


Det är väldigt roligt att se svart på vitt att besöksstatistiken ökar så kraftigt även under lågsäsongen. Det ska bli spännande att följa utvecklingen kommande månader, säger Lars-Erik Williams, kommunekolog.


När Hässleholm utsågs till Årets Skåneledskommun ifjol var en av prismotiveringarna att kommunen "är noggrann i det kvalitetsarbete som krävs för att hålla Skåneleden i hög internationell klass".

Hovdala naturområde oktober 2018

Fler besökare i år: intresset för vandring på Hovdala har ökat från människor utanför kommun- och länsgränsen. Foto: AnnaLena Olausson

Mer information

Vandringssystemet på Hovdala omfattar både rundleder på upp till 2,6 mil, och kortare slingor för strövtåg och promenader.