Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2019-04-04 av Carina Jönsson Lindholm

Påsklovet 2019

Under påsklovet vecka 16 arrangeras en mängd roliga aktiviteter för alla barn och skolungdomar på flera platser runtom i Hässleholms kommun. Flera kommunala arrangörer tillsammans med föreningar och privata aktörer ser till att det finns ett rikt utbud att välja bland för alla åldrar, från de minsta på lågstadiet till ungdomar på högstadiet.

Återbruk i Skaparbibblan

På Stadsbiblioteket i Hässleholm Kulturhus blir det återbruksworkshop. Alla från 11 år och uppåt hälsas välkomna att testa på sashiko, ett slags japanskt broderi. Allt material finns på plats och är gratis.


Markan och Mötesplats Ljungdala

Markan och Mötesplats Ljungdala ordnar en blandad kompott av spännande aktiviteter. Markan kickstartar lovet med 24 timmars LAN. Under veckan blir det baka påskfigurer, påskpyssel, filmmys och konsert med Skraeckoedla, Pablo, L.O.O.M och No Notion. På Mötesplats Ljungdala kommer papegojan Theo på besök och här kan man både delta i tennis, femkamp, bortennis, paddling med kanot eller pyssla. För de lite äldre finns bland annat en musikstudio eller tjejkväll där du får lära dig att göra ditt eget läppcerat.


Utställning och påskjakt på slottet

På Hovdala slott visas en påskutställning om insekter och kryp. Verken är tillverkade av skolor/fritids från årskurserna
F-6 i Hässleholms kommun. Vernissage blir det på långfredagen och utställningen pågår sedan tre veckor framåt.


Enligt tradition ordnas det påskjakt i slottsträdgården och i parken under påskhelgen. Vinsten är såklart påskägg. Det finns också en lånehylla i slottsbutiken med trädgårdsspel, käpphästar och annat skoj som du kan låna gratis.


Gruvorientering och påskmarknad

I Tykarpsgrottan, Ignaberga, kan du under lovet följa med på en guidad visning, utforska gruvan på egen hand med gruvorientering eller lär dig mer om fossiler under en temavisning eller underjordisk utgrävning. Den 20-21 april är det påskmarknad både ovan och under jord med vackert hantverk och lokalproducerade läckerheter.

 

Multilevel Zipline, Sandåkra. Foto: Birgitta Rube

 

Zipline och hinderbanor

För dig som gillar att bada erbjuder Qpoolens simhall en rolig hinderbana hela påsklovsveckan. En annan form av hinderbanor på högre höjd kan du testa på MultiLeveL i Sandåkra, strax söder om Hässleholm. Här finns en av Europas första rullstolsanpassade zipline-banor så du kan få ett hisnande äventyr både med din rullstol eller till fots. Utmana dig själv och testa ziplines, höghöjdsbanor och klätterträdet Djävulstallen.


Djur, natur eller modelljärnväg?

På gården Alpakahof i Västra Torup kan du boka en annorlunda promenad i skogen tillsammans med en alpacka.

Eller varför inte en gårdsvisning och bekanta dig med alla bondgårdsdjuren?


Ta med familjen och picknickkorgen och njut av naturen i något av de fantastiska strövområden som finns i området. Utmed härliga vandringsleder i varierad terräng kan du köra både ett tufft löppass som en skön och avkopplande promenad.


Passa på att besöka Modelljärnvägen i Hässleholm som har visning en av dagarna under påsklovet. Detta är en av Sveriges största modelljärnvägar och här kan du se ett trettiotal tåg susa fram längs spåren och miljöer från 1960-talets Hässleholm.

Modelljärnvägen i Hässleholm. Foto: Ulf Wennström

 

Hässleholms kommun önskar dig en riktigt Glad Påsk!

 

Navigera vidare:

Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun