Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Dom i stämning av Hässleholms kommun

Patent- och marknadsdomstolen har idag meddelat dom i stämningen från Konkurrensverket mot Hässleholms kommun. Det betyder att kommunens val att neka privata företag tillgång till kommunala mark att gräva ner fiber strider mot konkurrenslagen.

Hässleholms kommun förlorar i första instans

– Vi fick ta del av domen idag och kommer nu att gå igenom den noga tillsammans med våra advokater innan vi kan bemöta den närmare. Vi måste även besluta om vi ska överklaga, säger kommunjurist Magnus Gjerstad.


– Vi är lättade att det äntligen kommit en dom. Det är nu mer än fyra år sedan Konkurrensverket påbörjade sin granskning. Fiberavdelningen vill nu lägga detta bakom sig och fokusera på att bygga färdigt kommunens fibernät, säger fiberchef Tony Hadarson.

 

Bakgrund

Hässleholms kommunfullmäktige fattade 2015 beslut om att anta en fiberplan för att etablera ett öppet fibernät med en enhetlig anslutningsavgift i hela kommunen. Fibernätet har fram till idag byggts ut i flera delar av kommunen och mer än 3 500 kunder har anslutits. Kommunen har samförlagt fibernät med andra aktörer i flera av kommunens tätorter, vilket har gjort att en stor andel av invånarna har mer än en nätägare att välja mellan.

 

För den som vill läsa hela domen kan denna beställas via Patent- och markandsdomstolen under Stockholms Tingsrätt.

Mer information

För mer information kontakta:
Tony Hadarson, Fiberchef
Tel: 0451-26 77 15, tony.hadarson@hassleholm.se