Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Bli EU-valambassadör

Vill du bidra till att öka intresset bland unga inför EU-valet? Under våren kommer vi att utbilda ungdomar i Skåne för att jobba som valambassadörer. Du kommer att få arbeta med evenemang tillsammans med lokala valsamordnare. Uppdraget innebär också en möjlighet för dig att lära dig mer om EU. Det finns därför inte krav på stor förkunskap.

Vad arbetet innebär

Som en del i vårt arbete att nå ut till unga kommer vi tillsammans med LSU (Sveriges Ungdomsorganisationer) och övriga Europa Direkt-kontor i Skåne att utbilda valambassadörer inför EU-valet. Vi hoppas med detta sprida kunskap till grupper vi annars inte når.

I arbetet har du en stor frihet i hur du vill nå ut. Det kan exempelvis vara genom en debatt, en film eller en EU-fika. Du kommer i detta att få stöd av Europa Direkt Hässleholm. Som valambassadör bidrar du också i din vardag indirekt genom att prata om EU och det du gör som ambassadör.

På detta sätt sprids kunskap om EU ”peer-to-peer” och når ut i mer informella sammanhang.


Förutom ett roligt och lärorikt uppdrag, där du får träffa mycket människor, kommer du också att få referenser som kommer var till stort hjälp i framtiden. Är du intresserad och vill veta mer?

Klicka på länken Länk till annan webbplats. för att anmäla dig.