Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Hässleholms Tekniska Skola redo för terminsstart

Höstterminen på Hässleholms Tekniska Skola (HTS) fick en abrupt avslutning den 20 december efter en explosion i en korridor. Efter julledigheten är personalen förberedd på att välkomna eleverna till vårterminens start den 8 januari.
-Tanken är att så fort som möjligt återgå till vardagen enligt schema och med normala rutiner, säger Jan Zettergren, rektor för HTS.

Tisdagens skolstart inleds med en samling i aulan årskursvis. Därefter genomförs mentorsträffar med möjlighet till fortsatta diskussioner med utgångspunkt från den inträffade händelsen.


- En sådan här händelse berör och skapar många frågor. Vi vill ge elever och personal möjlighet till samtalsstöd och annan hjälp. Samtidigt kommer vi att tillsammans blicka framåt mot vårterminen, säger Jan Zettergren.


Informationskväll för elever och vårdnadshavare

Redan under måndagskvällen den 7 januari bjuds elever och vårdnadshavare in till ett informationsmöte. Då presenteras vad som har hänt sedan den 20 december. Skolledningen kommer även att informera om sitt pågående och fortsatta arbete med säkerhetsfrågor.

 

- Säkerhetsarbetet har varit viktigt för oss redan tidigare, men naturligtvis ser vi nu över möjliga förbättringar. Våra elever, deras anhöriga och vår personal ska kunna känna att HTS är en trygg och omhändertagande skola och arbetsplats, säger Jan Zettergren.


Agerandet under insatsen

Explosionen som inträffade på morgonen den 20 december utlöste brandlarmet och skolan utrymdes. En polisinsats inleddes och pågick under dagen i samarbete med kommun, räddningstjänst och andra myndigheter.

 

- Stort tack till alla som på olika sätt har bidragit under och efter händelsen - inte minst personal och elever som agerade på ett fantastiskt sätt, säger Eva Andersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.