Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-12-20 av Freja Hagsund

Hur kan man arbeta med EU-projekt på regional- och kommunal nivå?

Det är en fråga som Europaforums praktikanter Sofia Stridsberg och Katja Ohlson Westin har undersökt under hösten de varit på Europaforum. De har intervjuat åtta personer som på olika sätt arbetar med EUs projekt-och fonder, och intervjuerna har resulterat i en broschyr som riktar sig mot studenter.

Katja Ohlson Westin och Sofia Stridsberg

Katja Ohlson Westin och Sofia Stridsberg

- Idén till broschyren kom när vi började fundera på hur man kan “jobba med EU”, utan att jobba i Bryssel, säger Sofia. Personerna vi har intervjuat har arbetat som bland annat EU-samordnare, samhällsstrateger och verksamhetschefer.


Det har varit väldigt intressant att få mer kunskap om hur EU-finansierade projekt blir verklighet i exempelvis en kommun. Jag kunde inte så mycket om ämnet innan, så det har varit lärorikt.


- Det har varit väldigt roligt att åka runt och göra intervjuerna, berättar Katja, och tillägger att folk har varit väldigt tillmötesgående att berätta om sina yrken.


Det har blivit en hel del resor runt om i Skåne, men det har varit roligt att besöka olika arbetsplatser och få olika perspektiv på hur det är att jobba med EU-projekt.


Broschyren riktar sig mot studenter

Intervjuerna har sammanställts i en broschyr, och målgruppen är framförallt studenter som funderar på vad man kan arbeta med efter studierna om man är intresserad av EU.


Men även andra kan finna det intressant att läsa broschyren då den belyser hur kommunerna får möjlighet att utvecklas tack vare EU-finansierade projekt.

 

Broschyren finns tillgänglig härPDF (pdf, 389.8 kB).