Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-12-20 av Emma Ragnarsson

Fortsatt hantering av händelsen på Hässleholms Tekniska Skola

Under torsdagsmorgonen inträffade någon form av explosion på Hässleholms Tekniska Skola (HTS) i Hässleholm. Skolan utrymdes och polis och räddningstjänst ledde insatsen under torsdagen. - Nu fortsätter planeringen för hanteringen framåt, samtidigt som vi arbetar för att ge stöd till elever och personal, säger Eva Andersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Krisstöd och information till elever och föräldrar

Fredagens skolavslutning på HTS är inställd. Skolans personal kommer att samlas och eleverna erbjuds krisstöd i andra lokaler. Information till elever sker via Office/e-post och information till föräldrar sker via Schoolsoft.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Att hamna i kris - information från 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Polisens har sökt igenom skolbyggnaderna och under fredagen kommer HTS öppnas för elever och personal som behöver hämta personliga tillhörigheter. Personal från skolledningen och elevhälsan kommer finnas på plats.


Fortsatt hantering av händelsen

- Den akuta situationen är över och jag är oerhört tacksam över att ingen är skadad. Stor eloge till personal och elever som hanterat den uppkomna situationen enligt rutiner och instruktioner. Nu arbetar vi för att tillsammans med HTS skolledning, personal och elever bearbeta händelsen och identifiera vidare åtgärder, säger Eva Andersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.


- Vi kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är över att ingen blivit skadad. Vi är stolta över hur elever och personal, i denna svåra situation, hanterade läget. Alla enheter, från polis till kommun, har hjälpt till på ett föredömligt sätt. Dessutom är vi oerhört tacksamma över privatpersoner, Jacobsskolan och dess personal samt företag som erbjudit hjälp i form av exempelvis filtar, bussar och mat, meddelar skolledningen på HTS.


Utrymning under torsdagen

Explosionen inträffade strax innan klockan 9.00 på torsdagen den 20 december. Brandlarmet gick och skolan utrymdes. Elever och personal samlades utanför skolan samtidigt som polis och räddningstjänst inledde insatsen. Därefter samlades elever tillsammans med ordinarie skolpersonal och stödpersonal i idrottshallen Qpoolen. Vid 14-tiden hade samtliga elever lämnat idrottshallen.


Uppdatering från Polisen

Polisen uppdaterar löpande om händelsen på webben:

Polisen - Nyheter och händelser i Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster