Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-12-17 av Freja Hagsund

Europeiska solidaritetskåren

Vill du ha en utmaning och hjälpa andra människor? EU-kommissionen har lanserat en ny ansökningsomgång till europeiska solidaritetskåren - gå med redan i dag!

Solidaritetskåren

När du har anmält ditt intresse till den europeiska solidaritetskåren kan du komma att bjudas in till olika projekt. Det kan handla om att förebygga naturkatastrofer eller bygga upp förstörda områden, hjälpa till i mottagningscentrum för asylsökande eller arbeta med olika sociala frågor i ditt lokalsamhälle.

 

Se en kortfilmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om en grupp volontärer som åker till Norcia i Italien, för att hjälpa samhället att återuppbyggas efter jordbävningar i regionen.

 

Vad är solidaritetskåren?

Den europeiska solidaritetskåren är ett nytt EU-initiativ som skapar möjligheter för unga att jobba som volontärer eller arbeta med projekt, i hemlandet eller utomlands som gynnar samhället och människor i Europa.

 

Du kan anmäla dig till den europeiska solidaritetskåren när du är 17 år, men du måste ha fyllt 18 för att få börja i ett projekt. Du får delta i kåren tills du är 30. Projekten kan pågå i mellan två och tolv månader, för det mesta i ett EU-land.

 

Läs mer och ansök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.