Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-12-11 av Freja Hagsund

Europaparlamentets valkampanj nära 100 000 prenumeranter

Valdeltagandet till EU-valet 2014 låg på endast 42.61%. För att öka valdeltagandet i valet i maj 2019, har Europaparlamentet lanserat kampanjen #denhärgångenröstarjag. Nära 100 000 prenumeranter över hela EU har hittills skrivit upp sig på kampanjen, som därmed är nära att nå en första milstolpe.

Den här gången röstar jag

Syftet med kampanjen är att öka valdeltagandet och på sätt stärka den europeiska demokratin.

 

”I Europa står vi inför många utmaningar, allt från migration och klimatförändringar till ungdomsarbetslöshet och dataskydd. Vår värld blir också allt mer globaliserad och konkurrensutsatt. Folkomröstningen om Brexit visade dessutom att EU inte är ett oåterkalleligt projekt. Hotet mot demokratin tycks öka, både i teorin och i praktiken, samtidigt som de flesta av oss tar den för given.

Vi har därför börjat föra samman människor som vill stå upp för demokratin och arbeta för ett ökat valdeltagande i EU-valet.”

 

Citat från kampanjens hemsida, denhargangenrostarjag.eu

 

Hur engagerar jag mig?

Det finns olika sätt att engagera sig i kampanjen. Ett sätt är att skriva upp sig kampanjens maillista och få uppdateringar om lokala evenemang och aktiviteter, samt information om olika valfrågor.

 

Ett annat sätt att engagera sig är att anmäla sig som volontär där man hjälper till att sprida kampanjen. Det kan då handla om att delta i möten med andra volontärer, inte bara i Sverige utan hela EU, och diskutera hur kampanjen bäst sprids samt anordna aktiviteter. I Sverige har hittills fler än 160 personer anmält sig som volontärer.

 

Syftet med kampanjen är inte bara att rösta själv, utan även att få andra att rösta. Stort fokus ligger på att sprida kampanjen via nätet och uppmärksamma valet i sociala medier.

 

Läs mer och delta i kampanjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Anmäl dig som volontär.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster