Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-12-06 av Freja Hagsund

Klimatförändringar

93 % av alla européer ser klimatförändringar som ett resultat av mänsklig aktivitet. Den 28 november presenterade EU-kommissionen en långsiktig strategi för hur vi ska nå en koldioxidsnål ekonomi år 2050.

Klimatförändringar

Den 28 november publicerades även en stor opinionsundersökning från alla EU:s medlemsländer. Den senaste Eurobarometern om klimatförändringar (november 2018) visade att 93 % av alla européer ser klimatförändringar som ett resultat av mänsklig aktivitet, och 85 % anser att bekämpa klimatförändringar och energieffektivisering kan skapa ekonomisk tillväxt och jobb i Europa.

 

Läs mer om kommissionens långsiktiga strategi härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

EU-lag om energikonsumtion

Europaparlamentet har även i november godkänt nya EU-mål för att öka användandet av förnybar energi samt att förbättra energieffektiviseringen. Enligt den nya lagen som har godkänts av parlamentet så ska minst 32 procent av EU:s energikonsumtion år 2030 komma från förnybara källor, så som vind- och solkraft.

 

Tanken med den nya lagen är att den ska få både företag och privatpersoner att spara pengar på sina energikostnader, samtidigt som koldioxidutsläppen minskar. Det nya lagförslaget måste godkännas av rådet innan det kan implementeras.

 

Läs Europaparlamentets pressmeddelandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.