Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-12-06 av Freja Hagsund

Europaforums historia

Nästa års Europaforum kommer att hållas den 7-9 maj, och blir då Hässleholms sjuttonde Europaforum. Hur startade Europaforum och hur har det förändrats sedan dess?

Hässleholm genomfördes för första gången 2002 och har sedan sin start för 17 år sedan utvecklats till Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Forumet startade med initiativ från EU-fantasten Lorenz Pucher, som brann för EU relaterade frågor och ville få EU närmare medborgaren. Lorenz mål var att göra Hässleholmarna till de mest EU-kunniga i hela Sverige, vilket man än idag arbetar aktivt med.

 

Bland annat har detta resulterat i att större delen av forumet är öppet för allmänheten samt att allt deltagande är helt gratis.

 

I takt med att åren gått har forumet vuxit och vad som från början startade som ett halvdagsseminarium har idag vuxit till ett både tre och ibland fyra dagar långt evenemang. Inom ramen för dessa dagar ryms allt från kritikerrosade filmupplevelser, seminarium med toppolitiker och konserter i världsklass.

 

Europaforum Hässleholm har alltid strävat efter att ligga i framkant i den politiska debatten och har under åren bland annat diskuterat ämnen så som Brexit, säkerhet och miljö med paneldeltagare så som Cecilia Malmström, Jonas Sjöstedt, Annie Lööf och Anna-Maria Corazza Bildt.

Sjöstedt Lööf

Mer information

Mer information samt anmälan till Europaforums nyhetsbrev hittar ni på: http://www.eu-forum.se/länk till annan webbplats.