Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-11-29 av Freja Hagsund

EU-projektet KINO bemöter normer

Genom utbildningar, nätverk och processledning har kommunala tjänstepersoner i sex kommuner i Skåne fått lära sig att bemöta sina egna och samhällets normer och fördomar.

Idag hade EU-projektet KINO en spridningskonferens där deltagarna delade med sig av lärdomar från projektet. KINO har fokuserat på att bemöta normer och fördomar kring ett flertal ämnen såsom psykisk ohälsa, tillgänglighet, jämställdhet och kulturskillnader.

 

Susanne Persson, projektledare KINO, ledde en frågestund med Jessica Nilsson, enhetschef för Medborgarservice, Solange Gómez, socialsekreterare ekonomiskt bistånd, och Emma Tullberg, integrationssamordnare. Under frågestunden fick de berätta om vad de tar med sig från projektet, och delade då bland annat med sig av att de under en övning i privilegier fick insyn i hur det känns att befinna sig innanför normen och hur det känns att vara utanför.

 

Gert Månsson från föreningen Hjärnkoll talade om normer och fördomar kring psykisk ohälsa. Genom att öka kunskapen om psykisk ohälsa kan vi förändra attityder, vilket leder till minskad diskriminering och på sikt ett mer inkluderande samhälle. Han berättade även hur vi bättre kan förebygga, hantera och prata om psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Genom att undvika riskfaktorer som exempelvis hög arbetsbelastning och otydliga arbetsroller kan vi förebygga psykisk ohälsa.

 

Om KINO

Deltagare i projektet KINO (Kommunikation och integration i nordost) är de sex kommunerna Bromölla, Hässleholm, Höör, Kristianstad, Perstorp och Älmhult. Projektet påbörjades i mars 2017 och avslutas i februari nästa år, och finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF).

 

Här kan du läsa mer om projektetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Nästa konferens ”Vad händer efter KINO?” är den 14 november. Följ länken för mer information och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KINO

Hjärnkollsambassadör Gert Månsson, 28/11-2018