Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2018-11-22 av Linn Bendahl

Och årets julklapp är...

(trumvirvel) .. det återvunna plagget!

Som en liten underdog bland diverse teknikprylar blev det återvunna plagget utsett till årets julklapp 2018 av Handelns utredninginstitut. - Det är mycket glädjande att årets julklapp uppmuntrar till en mer hållbar konsumtion - på riktigt, säger Eva Hedenfelt, kommunens miljöstrateg.

Prydligt vikta återvunna kläder

Bild: Handelns utredningsinstitut

Hållbar livsstil - det självklara alternativet

Trots att julhandeln även i år väntas omsätta mer pengar än någonsin kanske vår konsumtion håller på att förändras. I alla fall om man får tro trendspaningen och motiveringen för årets julklapp. Det återvunna plagget anses nämligen spegla konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö.


Även kommunens miljöstrateg, Eva Hedenfelt, anser att årets julklapp speglar den pågående utvecklingen mot en cirkulär ekonomi.

- Det är inte längre alternativt att stäva efter en hållbar livsstil, det har snarare landat som det självklara alternativet - oavsett om det är hälsan, miljön eller plånboken som styr, menar Eva.

Tips för lyckad second handshoppning

Vi har turen att runt om i Hässleholms kommun ha många välsorterade second handbutiker att fynda den perfekta julklappen i. Här kommer några tips för lyckad shopping:

 

  • Se till att vara på rätt humör och ha lite extra tid när du ska leta efter julklappar i second handbutiker för..
  • .. att shoppa second hand är lite som är gå på skattjakt, du kan behöva leta för att hitta dina guldkorn.
  • Fundera gärna över vad det är för typ av plagg du är ute efter, men lås dig inte - då kan du missa de allra bästa fynden!
  • Att handla second hand är både smart för miljön men också för plånboken. Här är din chans att våga gå utanför boxen och prova något nytt!

Kommunala verksamheter stöttar hållbar konsumtion

Det finns flera kommunala initiativ som bidrar till en hållbar konsumtion, till exempel Magneten och butik Mångfald. På Magneten, som drivs av Hässleholm Miljö AB och RSFI i ett projekt finansierat av Europiska socialfonden, finns möjlighet att byta till sig textilier mot sådant du inte själv behöver längre. Dessutom finns möjligheten att låna symaskiner för att laga eller sy om plagg du redan äger. Läs mer om Magnetens verksamhet och öppettider här.öppnas i nytt fönster

 

Butik Mångfald i Hässleholm tillhör en av kommunens dagliga verksamheter. I butiken säljs återbruksprodukter som tillverkats inom verksamheten tillsammans med fina Fairtrade produkter och mycket annat. Läs mer om butik Mångfald här.öppnas i nytt fönster 

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun