Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-11-21 av Shadi Andersson

Årets sista Quattro-konsert i Hässleholm kulturhus

Gillar du klassisk musik? Den klassiska konsertserien Quattro börjar närma sig sitt slut. I höstens sista föreställning med titeln På spaning efter en violinsonat ger Mats Widlund på piano och Anders Lagerqvist på violin sin tolkning av den fiktive kompositören Vinteuils musik i Marcel Prousts berömda roman. Samtidigt leder journalisten Eric Schüldt in lyssnaren i en tid som flytt men som ständigt är aktuell.

En konsert med en berättelse

Pianisten Mats Wiklund är en utav landets mest erfarna och hyllade kammarmusiker. Han är professor i piano vid Kungliga Musikhögskolan och på meritlistan finns den högt ansedda ensemblen Trio Mats samt en mängd antal skivinspelningar med verk av bland annat Sveriges största tonsättare.

 

Anders Lagerqvist debuterade som solist i Sveriges Radios symfoniorkester. Han studerade på Kungliga Musikhögskolan hos professor Harald Thedéens och tilldelades diplom. Idag framträder Anders regelbundet som kammarmusiker runt om i Sverige och utomlands. Tillsammans med Mats Wiklund kommer han framföra verk av Camille Saint-Saëns, Richard Wagner, Reynaldo Hahn, Gabriel Fauré och Jean Cras.

 

Mats Wiklund och Anders Lagerqvist kommer under föreställningen även att dela scen med journalisten Eric Schüldt som kommer att sätta ord på musikens toner på sitt sätt. Han har erhållits en plats för sig i kulturjournalistiken med sitt hyllande radioprogram i P2 om tystnadens musik. I det vetenskapliga samtalsprogrammet Idévärlden på SVT har han även varit med och återskapat bilden av hur tiden får ta sin plats och där tanken är lika viktig.

 

När? Var? Hur?

Välkommen på söndag den 25 november kl. 16 till Röda salongen i Hässleholm kulturhus.

 

Entré 195 kr, medlem i Hässleholms Konsertförening 170 kr. Biljetter köps i kulturhusets biljettkassa eller här.länk till annan webbplats


Arrangör: Kultur Hässleholm och Hässleholms Konsertförening