Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-11-16 av Kenneth Englund

Prestigefyllda utmärkelser!

Det blev en guldkantad och minnesvärd Galakväll på fredagen när företag och personer i Hässleholm hyllades för sina insatser under året som gått. Förutom de prestigefyllda priserna Årets Hässleholmare och Årets Företagare delades ytterligare elva priser ut.

Fina förebilder och framgångsrecept

-Galakvällen är ett utmärkt tillfälle att lyfta fram Hässleholms förebilder. På så sätt kan vi hylla deras insatser, men framförallt låta oss inspireras av deras framgångsrecept, säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms Kommun. Vår kommun behöver fler företag, fler entreprenörer samt eldsjälar och idébärare som vill, kan och vågar!


Många av pristagarna var redan offentliggjorda, men vinnarna i kategorierna Årets Företagare och Årets Hässleholmare var topphemliga in i det sista. GermanSolar Sweden AB respektive Torsjö Live knep hem titlarna och hyllningarna denna gång. Motiveringarna löd enligt följande:


Årets Företagare

Årets Företagare har tidigt insett marknadens ökande efterfrågan inom sin nisch och tillhandahåller produkter som tillgodoser dessa behov.

Pristagare: GermanSolar Sweden AB


Årets Hässleholmare

Moderskeppet lämnades för en stund, även om det egentligen var omöjligt och utanför boxen. Tillsammans såg de en dröm födas, en fjäril flyga, får beta, en myra streta och humlor dansa på en äng. Kunde klanens ord flyga över jord till var människas bord? De behövde låga, rytmik, estetik och logistik – och kamp med vädergudars dramatik. Här skulle inspiration, transpiration och sommarnattens leende blomma ut i en magisk plats med ljuv musik för örats erotik.

Pristagare: Torsjö Live


Årets gala leddes av John Houdini som mästerligt parerade i rollen som både konferencier och underhållare. Mellan prisutdelningarna stod Nina Söderquist och Frida Green för fantastiska sånginsatser tillsammans med husbandet Poplabbets unika musikalitet.


Galakvällen arrangeras i samarbete med Hässleholms kommun, Hässleholms Företagsgrupp, HessleCity, Företagarna, Hässleholms hantverks- och industriförening och Nyföretagarcentrum i Hässleholm. Sponsorer möjliggör att Galakvällen kan göras under festliga förutsättningar.


Övriga pristagare och motiveringar


Hässleholms Miljöpris

Årets pristagare har tagit fram en serie sopsamlarmonster. Sopsamlarmonstren lär barnen i förskolan att på ett lekfullt och pedagogiskt sätt leva mera hållbart genom att se till att avfallet återanvänds eller materialåtervinns. Sopsamlarmonstren har rönt stor succé såväl i kommunens egna verksamheter som runt om i landet. Pristagarna delar frikostigt och generöst med sig av sin kunskap och sitt engagemang.

Pristagare: Matilda Ehnberg och Linda Arvidsson, Hässleholm Miljö AB


Hässleholm Miljö AB:s Miljöstipendium nr 1

Stallet är en viktig mötesplats för olika åldrar, där samarbete över åldersgränserna blir naturligt. Att källsortera är idag självklart för barn och ungdomar och därför måste möjligheten finnas även i stallet. Bra belysning ger trygghet men rätt belysning ger både trygghet och sparar energi.

Pristagare: Hässleholms Ridklubb


Hässleholm Miljö AB:s Miljöstipendium nr. 2

I utvecklingsländer kan mensen innebära att man missar jobb eller skola och riskerar sin hälsa genom att använda osanitära skydd. Genom att informera om och dela ut menskoppar förbättras situationen för många, samtidigt som stora miljövinster görs genom att förebygga uppkomsten av avfall.

Pristagare: Linnea Lindau


Årets Kulturpristagare

Med kameran i hand fångar han på ett personligt sätt ögonblick, situationer och människoöden med stor medmänsklighet. Han visar oss glimtar av världen och får oss att se vardagliga saker, såsom både hans och våra egna fötter, på helt nya sätt. För det arbete han utfört som professionell fotograf, berättare och kulturarbetare i Hässleholm tilldelas Jörgen Johansson Hässleholms kulturpris 2018.

Pristagare: Jörgen Johansson


Årets Kulturstipendiat

Trots sin unga ålder är han redan en lovande del av Hässleholms kulturliv. Som skådespelare har han deltagit i olika teaterproduktioner och som filmarbetare har han gjort musikvideor och kortfilmer. Utifrån platser i Hässleholm arbetar han sedan några år tillbaka med ett filmmanus till långfilmen Förgänglighet. För sitt breda engagemang och detta spännande arbete tilldelas Marcus Enochsson Hässleholms kulturstipendium 2018.

Pristagare: Marcus Enochsson


Årets Ledarstipendiat

Som en outtröttlig föreningsmänniska och med fotbollen i fokus har han visat stort engagemang i flera av kommunens fotbollsföreningar. Med enorma kunskaper både hur man sköter en förening och en fotbollsanläggning är han en ytterst värdefull person för Vankiva IF. Med över 50 år i föreningslivet är det inte frågan om han ska tilldelas årets ledarstipendium utan när.

Pristagare: Arne "Oskar” Jönsson


Årets Affärsidé

Företaget som ser till att ni inte missar festen, lagar ni maten fixar de resten.
Pristagare: Servitören UF


Årets Innovationspris

Innovationspristagaren är på väg att förändra en hel byggbransch med hjälp av sin unika branschgemensamma portalprogramvara, vilken BEAst Portal drivs av. Med hjälp av den öppnas nya möjligheter för fler underleverantörer och entreprenörer. Detta sätter en ny standard för stora upphandlingar i framtida byggprojekt.

Pristagare: Tyringekonsult AB


Årets Nyföretagare

Genom smarta val och hårt jobb har företaget visat att det är möjligt att jaga sin dröm. Grundarna har hittat en växande nisch med gott utnyttjande av lokala och geografiska möjligheter. Potentialen är god, affärsmodellen skalbar och vi ser fram emot en spännande utveckling i - och tillsammans med - Hässleholm.

Pristagare: Extraförrådet i Hässleholm AB


Hässleholms Hantverks och Industriförenings stipendium

Du har som elev vid Jacobsskolans Bygg- och Anläggnings-program jobbat hårt med hög ambition och stor målmedvetenhet. Lärarna beskriver dig som en ”Praktelev”.
Du är mycket väl värd det erkännande du får av oss från Hantverks- & Industriföreningen. Lycka till med ditt framtida yrkesliv!

Pristagare: Albert Göransson


Årets HessleCityföretag

Som en friskfläkt med siktet inställt på framtiden har årets vinnare verkligen utvecklat sin verksamhet genom att man renoverat och på nytt blivit en aktör i stadens krogliv. En riktig ambassadör för Hässleholm som lyft staden på ett positivt sätt. Årets vinnare Hotell Statt.

Pristagare: Hotell StattMer information

Eva Ohlstenius, Näringslivsutvecklare

Tel 0733-52 54 52
eva.ohlstenius@hassleholm.se

 

Läs mer: www.hassleholmsgalakvall.se