Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2018-11-08 av Ida Forsberg

Manifestation mot våld, rasism och mobbning

På årsdagen av Kristallnatten den 9 november arrangerar Hässleholms kommun tillsammans med samtliga partier i kommunfullmäktige en manifestation till minne av Förintelsens offer.

Alla är välkomna att delta och manifestera att vi inte accepterar våld, rasism och mobbing. Hässleholm är en kommun som präglas av förändring och utveckling, genom öppenhet gentemot omvärlden och nyfikenhet på det nya.

 

Samling i foajén i Hässleholm Kulturhus

Manifestationen inleds klockan 18.00 i kulturhusets foajé med tal av kommunfullmäktiges ordförande Douglas Roth (M) och Inga-Lill Bengtsson, chefredaktör för Kristianstadsbladets bilaga Mosaik. Därefter blir det sång och av musik av Isabelle Koenen. Vi går sedan tillsammans från kulturhuset till kyrkbacken. Hässleholms kyrka står öppen för den som önskar. Det blir levande musik i kyrkan med Arne Dahlström och Rune Lindqvist.

 

Mer information

Natten mellan den 9-10 november 1938 inträffade något som många känner till som ”natten av krossat glas” eller Kristallnatten. Det skulle visa sig vara inledningen på ett knappt decennium av förföljelser riktade mot människor som ansågs vara oönskade. Under Kristallnatten fördes 30 000 judar till koncentrationsläger och mot en säker död. Hundratals judar mördades kallblodigt, 267 synagogor brändes till grunden och 7 500 judiska butiker vandaliserades. Det är i särklass den mest ihågkomna enskilda händelsen av Förintelsens åverkan på mänskligheten.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun