Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-11-05 av Freja Hagsund

Presentation av tidigare praktikanter – Anna Miloloza

Anna Miloloza är en av Europa Direkt Hässleholms och EU-kontor Skåne Nordosts tidigare praktikanter. Nu arbetar hon som språklärare på en högstadieskola i Malmö. Vilka erfarenheter och kunskaper tog han med sig från praktiken på Europa Direkt och EU-kontoret?

Under hösten 2014 praktiserade Anna Miloloza på Europa Direkt Hässleholm och EU-kontoret Skåne Nordost. Praktikkursen ingick i kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil, som Anna studerade under praktikperioden. Vad lärde hon sig under tiden på Europa Direkt och EU-kontoret?

 

- Jag tog med mig väldigt mycket från praktiken. Det var en otroligt givande tid där jag bland annat fick utveckla mina kunskaper i projektledning och träffade människor från olika nivåer i de olika kommunerna och på så sätt fick jag en större förståelse för hur en kommun kan fungera och hur arbetet mellan politiker och tjänstemän ser ut i praktiken.

 

Anna fann det givande att möta alltifrån dietister och kommunstyrelseledamöter till olika typer av pedagoger. Hon träffade en del lärare och elever, bland annat då hon var med och arrangerade en språkdag på en skola, vilket var en av höjdpunkterna på praktiken. Nu arbetar hon som lärare i svenska/svenska som andraspråk samt tyska på en högstadieskola i Malmö Stad.

 

- Mina erfarenheter från praktiken gjorde att jag senare tog steget och gick vidare och kompletterade mina språkstudier med studier inom pedagogik eftersom jag insåg att det var i ett klassrum jag kunde skapa störst förändring.

 

Stort tack Anna, och lycka till i klassrummet!


Deadline för ansökan om praktik vårterminen 2019 är den 10 november.

 

Mer information om praktiken hittar du härPDF (pdf, 112 kB).