Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-29 av Freja Hagsund

Presentation av tidigare praktikanter – Tommy Bengtsson

Tommy Bengtsson är en av Europa Direkt Hässleholms och EU-kontor Skåne Nordosts tidigare praktikanter. Nu arbetar han på Lunds kommun som samhällsstrateg. Vilka erfarenheter och kunskaper tog han med sig från praktiken på Europa Direkt och EU-kontoret?

Tommy Bengtsson praktiserade på Europa Direkt och EU-kontor Skåne Nordost under hösten 2010. Han gjorde sin praktikperiod under sin valbara termin på mastersprogrammet i statsvetenskap på Lunds universitet. Från praktiken tog Tommy med sig kunskaper om regional och kommunal utveckling, och han betonar hur roligt det är att arbeta med lokala och regionala projekt.

 

- Praktiken gav mig en insyn i hur regional utveckling och kommuner fungerar. Jag förstod vad EU:s medel går till och att det är roligt att arbeta med projekt lokalt och regionalt där man faktiskt kan se resultat av sitt arbete.

 

Nu arbetar Tommy på kommunkontoret på Lunds kommun, där han som samhällstrateg har ansvar för extern finansiering och projektstyrning.

 

- Det innebär i korthet att jag är ett processtöd för verksamheter och hjälper dem att planera utvecklingsprojekt inklusive att söka extern finansiering när det är aktuellt.


Tack Tommy, och lycka till med Lundaprojekten!


Deadline för ansökan om praktik vårterminen 2019 är den 10 november.


Mer information om praktiken hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.