Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-26 av Kenneth Englund

Firandet av FN-dagen: Europa Direkt på Campus Laholm

Under onsdagen den 24 oktober besökte Europa Direkt Campus Laholm och Osbecksgymnasiet för att delta i firandet av FN-dagen. Europa Direkt deltog i den minimässa som fanns i skolans foajé och medutställare var bl.a. representanter från SIDA.

Katja Westin

FN-dagen firades som ett heldagsevent där eleverna deltog i föreläsningar om bl.a. FN-tjänst, SIDAs biståndsarbete och kulturkrockar när man arbetar i andra länder. Skolan hade pyntats med FN-flaggor och i cafeterian serverades en delikat FN-bakelse dagen till ära, och det arrangerades även en FN-utställning i skolans bibliotek. Som representanter för Europadirekt var Sofia Stridsberg och Katja Westin, och de var mycket imponerade av evenemanget.


- Jag tror det är viktigt att eleverna få upp ögonen för FN och internationellt arbete tidigt, och ett sånt här evenemang bidrar till det, säger Katja.


- Vi deltog som sagt på minimässan där vi hade tagit med informationsmaterial om Erasmus+, framförallt ungdomsutbyten och volontärtjänst då det är något gymnasieelever kan söka. Vi hade även som mål att nå ut till de elever som fyller 18 innan Europaparlamentsvalet i maj, och få åtminstone några elever att signa upp sig på europaparlamentets kampanj denhärgångenröstarjag.eulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Dagen avslutades med en dans-och musikföreställning, men då hade Sofia och Katja tagit tåget hem till Hässleholm nöjda efter en lärorik och spännande dag.