Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-17 av Freja Hagsund

Europa Direkt Hässleholms och EU-kontor Skåne Nordosts praktikant Amanda

Sedan augusti praktiserar Amanda Lindblad på Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost. Vilka är hennes arbetsuppgifter och vad tycker hon är roligast på praktiken?

Amanda studerar det statsvetenskapliga masterprogrammet European Affairs (MEA) på Lunds Universitet. I programmet ingår det en valbar termin, vilket gav henne möjligheten att söka praktikplatsen på Europa Direkt och EU-kontoret.

 

"Jag sökte den här praktikplatsen för att jag ville använda det jag lärt mig om EU under studierna. Det kändes viktigt att få se hur man att arbetar med EU-frågor i praktiken. Just nu så jobbar vi till exempel med att öka kunskapen och intresset om EU med ett fokus på EU-valet nästa år, vilket är väldigt spännande!"


Till största del gör Amanda sin praktik på Europa Direkts kontor, men hon tar även del av EU-kontorets dagliga verksamhet. Som praktikant på Europa Direkt arbetar Amanda främst med kontorets webbplats, nyhetsbrev och sociala medier. Hon hjälper även till med kontorets utåtriktade aktiviteter, till exempel att arrangera och hålla föreläsningar om EU på olika skolor i Nordöstra Skåne.

 

"Jag har lärt mig mycket om hur man arbetar med EU-frågor på lokal nivå. Jag har även fått lära mig mer om kommunikation och hur man ska anpassa innehåll för att det ska bli intressant för en specifik målgrupp."


Hon tycker att det roligaste är att skriva artiklar till hemsidan då det innebär både omvärldsbevakning och en god inblick i båda verksamheternas olika evenemang.

 

"Jag kan verkligen rekommendera alla som har ett intresse av EU-frågor att söka praktik på Europa Direkt och EU-kontoret!"

 

Deadline för ansökan om praktik vårterminen 2019 är den 10 november.

 

Mer information om praktiken hittar du här.PDF (pdf, 112 kB)