Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-16 av Shadi Andersson

Visning av Dreaming Murakami i Blå salongen

En kväll i Japans tecken! Tisdagen den 23 oktober visas den unika dokumentärfilmen Dreaming Murakami i Blå salongen, med livesändning från Babel i Malmö. Det blir både mingel, samtal och filmvisning.

Doc Lounge live - Dreaming Murakami

För mer än 20 år sedan läste Mette Holm sin första roman av Haruki Murakami. Vid den tiden hade den japanska författaren långt kvar till världsomspännande berömmelse, och Mette Holm hade ingen aning om hur hans fiktiva berättelser skulle komma att påverka hennes liv. Sedan dess har Mette Holm har spenderat tusentals timmar med att översätta Murakamis gåtfulla, surrealistiska och vida diskuterade romaner till hans danska läsare.

Dreaming Murakami är en unik och drömsk dokumentär om hur det är översätta en av världens mest populära samtida författare, vars romaner har trollbundit miljontals hängivna läsare världen över. Vi följer Holm i hennes arbete och får uppleva hur Murakamis fiktiva karaktärer får liv och blir till en del av filmen.

 

Kl. 18.30 hänger vi med i livesändningen från Babel i Malmö där det samtalas kring filmen. Kl. 19.00 startar filmen Dreaming Murakami och efter filmvisningen är vi återigen med live.

 

Entré 20 kr. Biljetter köps i kulturhusets biljettkassa eller härlänk till annan webbplats