Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-15 av Freja Hagsund

Extrainsatt Brexit-möte under söndagseftermiddagen

Storbritanniens chefsförhandlare Dominic Raab åkte under söndagseftermiddagen till Bryssel för ett extrainsatt möte. Där mötte han Michel Barnier, EU:s chefsförhandlare, och enligt uppgifter har förhandlingarna gått framåt. Slutsatsen efter det extrainsatta mötet är att risken för en hård Brexit har minskat.

Mötet mellan Raab och Barnier ägde rum under söndagseftermiddagen 14 oktober, och efteråt informerade Barnier de övriga 27 medlemsstaternas EU-ambassadörerna om hur förhandlingarna med Storbritannien framskrider.

 

Anledningen till att Raab lämnade London så hastigt var eftersom förhandlingarna mellan tjänstemännen tidigt under söndagen hamnat i ett dödläge, och för att komma framåt krävdes det att Raab träffade Barnier mellan fyra ögon. Rykten om att ett avtal var klart cirkulerade under söndagskvällen, men uppgifterna dementerades. Bland annat är frågan om gränsen mellan Irland och Nordirland är fortfarande inte löst.

 

På onsdag är det EU-toppmöte i London och Theresa May ska presentera sin syn på Brexitavtalet. De 27 EU ambassadörerna ska även diskutera avtalet utan Mays närvaro.

 

Mer information hittar du på DNlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Politicolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.