Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-14 av Gunvor Borre

Uppskattade möten mellan ungdomar och äldre

Under fem tisdagar har elever i årskurs 1 på vård- och omsorgsprogrammet på Jacobsskolan träffat de boende på Högalidshemmet i Hässleholm. 

När eleverna besökte Högalidshemmet för femte och sista gången varvades sånger, som de äldre önskade med elevernas favoritlåtar. Det blev en härlig blandning av musik från olika kulturer och årtionden.

 

- När jag kommer hit blir jag alltid mycket glad. De äldre spelar en viktig roll för mig och min framtid. Jag vill arbeta med äldre i framtiden. Jag kommer att hälsa på dem varje vecka, säger Isball Shah Mansoory.

 

Vid första besöket berättade de äldre om sina liv för ungdomarna. Därefter har eleverna anordnat en tipsrunda och de har läst böcker för de boende på Högalidshemmet. Vid ett tillfälle spelade de kort, bingo, fia och andra spel. En träff hade ett ”må bra-tema” med bland annat nagelmålning och handmassage.

 

- Vi är jättenöjda och glada för att eleverna är här. Våra boende brukar vänta på dem och de frågar efter när de kommer nästa gång. Ungdomarna är alltid välkomna hit, säger Susanne Aleheim, ansvarig för dagverksamheten på Högalidshemmet.

 

Susan Malmquist, som är yrkeslärare på vård- och omsorgsprogrammet, är mycket nöjd med samarbetet med Högalidshemmet.

 

- Vi har fantastiska elever som kommer från olika kulturer. Det är viktigt att ungdomarna får komma ut på ett äldreboende tidigt under sin utbildning. De här mötena betyder mycket för elevernas framtid, menar Susan Malmquist.