Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-10-01 av Emma Ragnarsson

Premiär för #mitthässleholm – avsnitt medarbetare

I veckan är det premiär för en medarbetarfilm under vinjetten #mitthässleholm. Avsnittet där tre medarbetare berättar om sin vardag är en fristående fortsättning på tidigare avsnitt med medborgare. Nu får vi följa enhetschefen Dalal, förskolläraren Kristian och socialsekreteraren Johanna.

- Syftet med filmen är att visa upp Hässleholms kommun som arbetsplats och ge en känsla för hur livet som medarbetare kan vara här. Vi hoppas att den kan bidra till att fler upptäcker vad kommunen har att erbjuda och att vi kan intressera fler till att arbeta här med oss, säger personalchef Marie Söderqvist.

 

I filmavsnittet, som är knappt tio minuter långt, får man följa huvudpersonerna under en arbetsdag och ta del av deras personliga upplevelse som medarbetare.

 

- Vi är stolta över Hässleholms kommuns medarbetare och det arbete som de utför varje dag. Kristian, Dalal och Johannas berättelser i filmen förstärker den stoltheten, säger kommunalråd Lars Johnsson (M), Robin Gustavsson (KD) och Lena Wallentheim (S).

Foto från Kristian Björnlunds arbetsplats som förskollärare på Stralsunds förskola.

Hur är det att arbeta som förskollärare? Ta del av Kristians upplevelse som medarbetare på Stralsunds förskola i Hässleholms kommun. Foto: Daniel Larsson

Stort rekryteringsbehov hos kommunerna

Hässleholms kommun har precis som många andra kommuner ett stort rekryteringsbehov. Välfärdssektorn behöver rekrytera tusentals medarbetare de kommande åren.

 

- Till viss del är vi kommuner konkurrenter om samma kandidater, men till största del måste vi samarbeta för att tillsammans attrahera potentiella medarbetare till våra verksamheter. Jag ser fram emot att Kristian, Dalal och Johanna tillsammans med oss andra kan inspirera fler till att välja en kommunal karriär, säger Marie Söderqvist.

#mitthässleholm

Arbetet med #mitthässleholm inleddes 2015 med fyra avsnitt där tolv hässleholmare är huvudpersoner. Tanken med #mitthässleholm är att synliggöra alla de berättelser som varje dag skapas i Hässleholms kommun. Det finns många olika bilder av Hässleholm och varje dag skapas nya upplevelser. Genom att dela berättelser, bilder och filmer i sociala medier och tagga dem med #mitthässleholm kan fler bidra med just sin bild.

Foto från Dalal Alis arbetsplats som enhetschef för hemtjänsten i Sösdala. Dalal arbetar inte i kommunens sedan oktober 2018.

För Dalal, enhetschef för hemtjänsten i Sösdala, väntar nytt uppdrag hos grannkommunen Kristianstad under hösten. - Det jag säger i filmen stämmer fortfarande - Hässleholm är min hemort, säger Dalal.