Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-09-28 av Kenneth Englund

Fotografen Jörgen Johansson fick årets kulturpris

Det här året var tolv personer nominerade till årets kulturpris på 20 000 kronor. På onsdagskvällen stod det klart att årets kulturpris skulle gå till Jörgen Johansson som under många år arbetat som fotograf.

Glimtar av världen

Motiveringen lyder:

- Med kameran i hand fångar han på ett personligt sätt ögonblick, situationer och människoöden med stor medmänsklighet. Han visar oss glimtar av världen och får oss att se vardagliga saker, såsom både hans och våra egna fötter, på helt nya sätt. För det arbete han utfört som professionell fotograf, berättare och kulturarbetare i Hässleholm tilldelas Jörgen Johansson Hässleholms kulturpris.


Årets kulturstipendium på 30 000 kronor går till Marcus Enochsson som bland annat arbetar med ett filmmanus till långfilmen Förgänglighet.

 

Kulturnämnden i Hässleholm handlägger på uppdrag av kommunfullmäktige årligen utdelning av kulturpris och kulturstipendium. Syftet är att uppmärksamma insatser som bidrar till att utveckla kulturlivet i Hässleholms kommun i enlighet med kommunens kulturpolitiska program. Stipendiater och pristagare koras vid Hässleholms Galakväll den 16 november.

Foto: Jörgen Johansson