Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-09-20 av Helén Clargården

Ny chef på Yrkeshögskolan Syd!

Ola Berg blir ny verksamhetschef på Yrkeshögskolan Syd. Han börjar sitt nya jobb den 1 oktober.

- Det här ska bli jätteroligt, säger Ola Berg. YHS har ett väldigt aktuellt utbud och har i höst startat flera nya, spännande utbildningar som jag ser fram emot att få vara med att följa och utveckla.

Ola Berg, Yrkeshögskolan Syd

Ola Berg, ny verksamhetschef på Yrkeshögskolan Syd.

Ola Berg kommer närmast från Hässleholms kommuns förvaltning Arbetsmarknad och Kompetens-utveckling, där han arbetat med EU-projektet ”Framtidens Teknikutbildningar”, som syftar till att förbättra kompetensförsörjningen till näringslivet, inom det tekniska området. Så Ola Berg stannar inom samma förvaltning, men byter verksamhet.

 

- Det känns som ett naturligt steg, att jag går vidare och fortsätter arbeta med utbildningar som följer arbetslivets behov. Och jag tycker att det är verkligt roligt att Yrkeshögskolan Syd levererar utbildningar med god kvalitet och har motiverade elever, som vet att de efter utbildningen kommer vara attraktiva på arbetsmarknaden.

 

- Vi är glada för den här rekryteringen och känner att det här kommer bli jättebra. Nu ser vi fram emot att Ola ska börja sitt nya jobb, säger Karina Hansson som är förvaltningschef på Arbetsmarknad och Kompetensutveckling.

Yrkeshögskolan Syd erbjuder specialiserade eftergymnasiala utbildningar inom bland annat bygg, anläggning, el och automation. Utbildningen sker i nära samverkan med näringslivet, vilket gett mycket bra resultat för studerande och företag. Du kan läsa mer om YHS här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster