Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-09-04 av Gunvor Borre

Valdebatt hölls för elever i gymnasieskolan

En valdebatt med samtliga riksdagspartier hölls i Kulturhuset i Hässleholm för ca 800 elever från Hässleholms Tekniska Skola och Jacobsskolan tisdagen den 4 september. Debatten arrangerades av Europa Direkt inom ramen för projektet "Nordöstra Skåne röstar!" i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen.

Valdebatt för gymnasieelever 2018-09-04

Foto: Gunvor Borre

I valdebatten deltog Sofia Nilsson (C), Tuve Skånberg (KD), Frida Jansson (L), Maria Malmer Stenergard (M), Anders Åkesson (MP), Anna Wallentheim (S), Sven Lundh (SD) och Karin Feldt (V). Moderator var Fredrik Belfrage, ansvarig för det ungdomspolitiska programmet i Sölvesborg.

 

Valdebattens fokus låg på frågor kring klimat, lag och ordning, migration och ungdomssysselsättning. Debatten handlade bland annat om det finns behov av enklare jobb till lägre löner eller om det finns andra åtgärder som kan påskynda integrationen av nyanlända. Några andra frågor som diskuterades var flygskattens effekter, kärnkraftens framtid, elbilar eller dieselbilar, betydelsen av internationellt samarbete kring miljöfrågor och den enskildes möjlighet att påverka miljön, skattenivåer samt ökat behov av fler poliser och andra insatser för att öka tryggheten i samhället. Flera gånger ställdes frågan om politik handlar om att vilja eller att välja. Partierna var överens om att det är viktigt att utnyttja sin rösträtt.