Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-08-30 19.11

Senast uppdaterad 2018-08-30 19.11 av Shadi Andersson

Unik utställning kommer till Hässleholm kulturhus

Nya Stjärn-Scott är en normbrytande samlingsutställning där konstnärliga talanger med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning från hela Sverige visar upp sina alster. Utställningen invigs den 8/9 kl 11.00 och pågår till 10/11.

Nya Stjärn-Scott

Med en av världens mest berömda konstnär Judith Scott, med Downs syndrom, som förebild ges konstnärliga talanger med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning chansen att nå konstnärlig bekräftelse.

 

Syftet är att en stor publik ska få möjlighet att ta del av konstnärskap som befinner sig utanför normen. Konstnärer med funktionsnedsättning får inte samma förutsättningar att visa sin konst, detta beror inte på bristande talang eller kvalitet, detta beror på att konst- och kulturlivet brister i kunskap och förmåga att lyfta fram dessa potentiella stjärnor.

 

Denna jurybedömda konstutställning består av konstverk från hela Sverige. Här finns måleri, teckning, skulptur, objekt, foto, film och gränsöverskridande konstverk i olika material.

 

Vernissage i Hässleholm kulturhus

Välkomen på vernissage och invigning lördagen den 8 september kl 11.00 i Utställningshallen, Hässleholm kulturhus.

 

Arr: Hässleholms kulturhus, Studieförbundet Vuxenskolan och Intresseföreningen Kultur och Kvalitet med stöd av Allmänna Arvsfonden

Navigera vidare:

Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun