Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-08-30 av Shadi Andersson

Forskarturnén från Lund på Hässleholms bibliotek i höst

Efter en termins uppehåll återkommer Forskarturnén från Lund till Hässleholm. I höst har flera föreläsningar ett gemensamt tema; hjärnan, men även rymden, fästingar och grottorna i Kullaberg avhandlas.

Höstens forskarföreläsningar

Fyra torsdagar i höst blir det eftermiddagsföreläsningar på Hässleholm stadsbibliotek kl. 17 och på fyra filialbibliotek erbjuds kvällsföreläsningar.

 

Lagom innan valet kommer psykologiprofessor Sverker Sikström den 6 september och berättar om Valblindhet - vet vi vilka val vi gör?

 

Den 11 oktober kommer Docent Christine Ekdahl-Clementson med nya rön om epilepsi.

 

Till Bjärnums bibliotek väntas Susanne Iwarsson, professor i äldrevård och gerontologi, den 18 oktober med sin föreläsning "Är 70 det nya 50?". Hon framträdde tidigare i augusti på Seniordagen i ett fullsatt Röda salongen i Hässleholm Kulturhus.

 

På Tyringe bibliotek handlar det den 6 november om vad som händer i hjärnan vid hjärtstopp.

 

Den 15 november kommer professor Cecilia Lundberg till stadsbiblioteket för att tala om hur en skadad hjärna kan reparera sig själv med hjälp av genteknik.

 

Den 2 oktober kommer fästingexperten Lars Lundqvist till biblioteket i Sösdala och delar med sig av sin kunskap om de ständigt aktuella fästingarna (som nyligen fick en jättekusin).

 

De spännande grottorna på Kullaberg i nordvästskåne har sin kväll den 29 november och säsongen avslutas den 6 december på stadsbiblioteket med nya rön om boende i rymden.

 

Läs mer om Forskarturnén i Hässleholm på www.snokabibliotek.selänk till annan webbplats