Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-08-24 av Kenneth Englund

Nytt medborgarkontor öppnar i Stadshuset

Som ett led i arbetet med att förbättra och utöka medborgarservicen i Hässleholms kommun öppnar nu ett medborgarkontor i Stadshusets foajé. Från måndag 3 september kommer en samhällsvägledare att finnas på plats för att hjälpa besökare med enklare kommunala ärenden.

Start måndag 3 september

– Kontoret gör det lättare för medborgarna att komma i kontakt med kommunen och få hjälp med olika ärenden.

 Sedan tidigare finns medborgarkontor i Hästveda, Sösdala och Vittsjö, berättar Jessica Nilsson, enhetschef för medborgarservice.

 

På medborgarkontoren finns samhällsvägledare som kan ge information och individuell vägledning i kommunala frågor. De kan också hjälpa till att hitta rätt handläggare i specifika frågor. Dessutom finns tillgång till samtalsrum för frågor som kräver sekretess.

 

Nya möjligheter

– Beslutet att öppna ett medborgarkontor i Stadshuset togs redan 2016 i syfte att öka medborgarservicen. Det känns roligt att nu äntligen kunna välkomna kommunens invånare till en nyrenoverad och fräsch foajé med nya möjligheter, säger Lars Johnsson, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

 

Medborgarkontoret invigs officiellt den 19 september. Då ges möjlighet att bekanta sig med lokalerna och den service som erbjuds.

 

Medborgarkontoret i Stadshuset kommer att vara öppet alla förmiddagar kl. 9–12.30 samt måndag, tisdag och torsdag eftermiddag kl. 14–16.