Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-07-19 av Freja Hagsund

Praktik på EU-kommissionen

Nu kan du ansöka till att göra praktik på EU-kommissionen våren 2019! För att kunna söka måste du: ha en avslutad universitets-/högskoleexamen; ha mycket god kunskap i engelska, franska eller tyska; samt inte tidigare arbetat för någon av EU:s institutioner. Ansökan är öppen till den 31 augusti. 

European Commission

Två gånger om året tar EU-kommissionen emot 1300 praktikanter för att under en fem-månaders period få inblick för hur det europeiska samarbetet går till i praktiken och få prova på att arbeta i en mångkulturell miljö.

 

Praktiken är betald och praktikperioderna är:

  • 1 mars - 31 juli (ansökan senast 31 augusti)
  • 1 oktober - 28 februari (ansökan senast 31 januari)

 

Majoriteten av de antagna praktikanterna placeras på de olika generaldirektoraten (kommissionens "departement") i Bryssel, och ett mindre antal gör sin praktik i Luxemburg där kommissionen också bedriver verksamhet.

 

Efter ansökan görs ett första urval av kandidater. I ett andra steg kontaktar kommissionens generaldirektorat intressanta kandidater för en intervju.

 

Få svenskar söker

Det finns ett system för att se till att antalet kandidater från varje EU-land reflekterar landets befolkningsmängd, det vill säga fler praktikanter väljs ut från de större EU-länderna. Dock är det relativt få svenskar som söker, mellan 2012 och 2015 antogs ca 10% av de svenskar som ansökte och bara ca 2% av de italienska kandidaterna.

 

Det finns ingen åldersgräns för praktikanter och medelåldern är 27 år.

 

Mer information

På denna sida kan du hitta all information om vad en praktik på EU-kommissionen innebär och vad du behöver för att ansöka.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Här hittar du mer fakta och statistik om praktik på EU-kommissionen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Vill du veta mer om vad en praktik på EU-kommissionen kan erbjuda dig? Kontakta oss gärna på europadirekt(at)hassleholm.se.