Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-07-05 av Ida Forsberg

Kommunen erbjuder djurägare att skörda på kommunal mark 

Den rådande torkan ställer till problem, inte minst för traktens djurägare. Kommunen erbjuder därför nu djurägarna att skörda gräset på delar av den kommunala marken.
– Naturligtvis vill vi hjälpa till. Det är en svår situation för djurägare i den rådande torkan, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bild på  Higland cattle i en hage.

Det torra vädret gör att många av kommunens djurägare har brist på bete och foder. Foto: Helen Clargården

De ytor som finns att tillgå är ängsytor i tätorterna, så kallade parkytor, som kommunen i vanliga fall slår och komposterar. Den som är intresserad ska först kontakta tekniska förvaltningen som fördelar områdena.


– Det är viktigt att vi kan hjälpa till i det här läget. Den som klipper gräset behöver tänka på att de här ytorna i vanliga fall inte används till att skörda foder och det kan därför finnas stenar, plast, burkar och annat olämpligt i gräset, säger Gunnar Swärdh, parkförvaltare på tekniska förvaltningen.


För att gräset ska räcka till så många som möjligt får djurägarna bara klippa den del som de kommer överens om med tekniska förvaltningen. Syftet är att djurägare som är drabbade av torkan ska få möjlighet till mer foder till sina egna djur. Det innebär att gräset inte får säljas vidare och att man inte får någon ersättning för att klippa gräset. Klippningen ska utföras på ett professionellt sätt och eventuella balar ska köras bort direkt.

 

Om du behöver klippa gräs till foder är du välkommen att kontakta parkförvaltare Gunnar Swärdh via tel. 0709-81 82 55.