Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-06-27 av Kenneth Englund

Steg framåt för den europeiska solidaritetskåren

Europaparlamentet och ministerrådet har idag nått en politisk överenskommelse angående den europeiska solidaritetskåren. Initiativet syftar till att öka europeisk solidaritet och mobilitet, genom att unga européer, i form av volontärtjänst eller arbete ska kunna hjälpa människor och samhällen i behov.

Dagens överenskommelse innebär att solidaritetskåren väntas få en egen budget och juridiskt ramverk från år 2020. Detta kommer ytterligare utöka möjligheterna för unga att arbeta som volontärer i andra EU-länder och öka solidaritetskårens inflytande och kostnadseffektivitet.


Läs pressmeddelandet här (engelska).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Bakgrund: europeiska solidaritetskåren


Den europeiska solidaritetskåren är ett nytt EU-initiativ som skapar möjligheter för unga att jobba som volontärer eller arbeta med projekt i hemlandet eller utomlands som gynnar samhället och människor i Europa.


Du kan anmäla dig till den europeiska solidaritetskåren när du är 17 år, men du måste ha fyllt 18 för att få börja i ett projekt. Du får delta i kåren tills du är 30.


När du har anmält ditt intresse kan du komma att bjudas in till olika projekt. Det kan handla om att förebygga naturkatastrofer eller bygga upp förstörda områden, hjälpa till i mottagningscentrum för asylsökande eller arbeta med olika sociala frågor i ditt lokalsamhälle.


Projekten kan pågå i mellan två och tolv månader, för det mesta i ett EU-land.


Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster