Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2018-06-25 av Ida Forsberg

Hovdala vandringscentrum - Köpenhamns gröna stadsdel?

Måndagen den 25 juni invigde Skånes landshövding Anneli Hulthén Hovdala vandringscentrum. Vandringscentret är en viktig del i utvecklingen av Hovdala naturområde till en attraktiv och tillgänglig vandringsdestination.

Landshövding Anneli Hulthén och kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M), avtäcker skylten över Hovdala vandringscentrum.

Landshövding Anneli Hulthén och kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M), avtäcker skylten över Hovdala vandringscentrum.

Ambitionen är att göra Hovdala naturområde mer tillgängligt för kommunens invånare, besökare och turister. Genom kommunens strategiska läge som naturnära knutpunkt kan turister ta tåget till Hässleholm C och efter en kortare vandring ta del av natur-och kulturupplevelser vid Hovdala. Området är redan idag en naturlig plats för hässleholmarnas friluftsliv. När Öresundsregionens storstadsområde växer närmare kan området vara en av Köpenhamns gröna stadsdelar, en kort tågresa bort.


- Att vandra i skog och mark är bra för oss människor eftersom vi både får motion och frisk luft. I det vackra Hovdalaområdet finns det något för alla tack vare det stora utbudet av vandringsleder, säger landshövding Anneli Hulthén.


- Det känns bra att Hässleholms kommun har byggt en attraktiv vandringsdestination som stärker både landsbygd och besöksnäring, det är viktigt för kommunens utveckling, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande.


Vandringssystemet färdigställt

Vandringssystemet har nyligen blivit färdigställt även om lederna har funnits sedan tidigare. De är nu tydligt uppmärkta med skyltar, en ny vandringskarta har tagits fram och lederna har blivit sammankopplade för att ge den som vandrar fler valmöjligheter.


- Hovdala är en viktig del av Hässleholms kommun och det är ett utflyktsmål värt att besöka för att ta del av den vackra och omväxlande naturen, säger Robin Gustavsson (KD), kommunstyrelsens vice ordförande.


Hovdala är nu etablerat som vandringsdestination och målet framöver är att centret ska bli certifierat som en av Europas 20 bästa vandringsleder. Detta kan ytterligare stärka Hässleholm som naturnära knutpunkt och vandringskommun.


- Jag är otroligt glad och stolt över att vi har detta fantastiska område i kommunens ägo. Genom vandringslederna har både våra kommuninvånare och besökare möjlighet att uppleva Hovdala, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun